RAMAZAN İÇİN TATLI ÖNERİSİ : KADAYIFLI MUHALLEBİ


Herkese merhaba,
Beklenen ramazan nihayet geldi oruçlar açılıyor sahurlar yapılıyor. Biraz buruk tabi eski sofralar kocaman aileler bir arada olamıyor. Hüzünlü bir ramazan.. Kendimizi sevdiklerimizi düşünerek bu süreçte evde kalmaya mecburuz ve herkes için en doğrusu bu. Kurallara uyalım ki daha erken kavuşalım değil mi
Şimdi size yapılışı gayet basit bir tatlı anlatacağım hadi kalem kağıdı hazırlayın
Malzemeler
250 - 300 gr kadayıf (ortalama 5 bardak )
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı öğütülmüş fındık

Muhallebi için;
1 lt süt
2 kahve fincanı şeker (ort. 8 çorba kaşığı)
5 çorba kaşığı un
1 corba kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1 paket beyaz kremşanti

Yapılışı;

  • Önce genişçe tava ve tencereye kadayıfları alalım 3 kaşık tereyağ ekleyelim ve kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım. Altın sarısı rengini alana kadar devam edelim ardından fındığımızı ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Muhallebi için bir tencereye 1 lt. sütü ekleyelim unumuzu şekerimizi ekleyelim ve bir çırpma teliyle pişirmeye başlayalım. 
  • Önce sulu kıvamda olan muhallebimiz zaman geçtikçe katılaşmaya başlayacaktır. 10 15 dk başından ayrılmadan karıştırıp pişirelim fokurdamaya başladıktan sonra 2 3 dk kadar pişirelim ve altını kapatalım. 
  • Hemen ardından vanilin ve 1 kaşık tereyağ ekleyip iyice çırpalım ve ılınmaya bırakalım. Güzel sakız kıvamında bi muhallebi elde etmemiz gerek. Biraz ılınan muhallebiye kremşanti dökerek mikserle 5 dk çırpalım ve muhallebimiz hazırr.
  • Bir borcama (orta boy) kadayıflarımızın yarısını döküp tabanına tamamen yayalım boşluk kalmayacak sekilde. Üzerine muhallebimizin tamamını dökelim. Ve tekrar üzerine kadayıflarımızı serpelim. 
  • Boşluk kalmayacak sekilde muhallebimizin üzerini kaplayalım. Dilerseniz çilek dilimleriyle süsleyelim. Dolapta 3 4 saat dinlenmesi ve soğuması için bırakalım.


Afiyet olsun








0 yorum